Wyświetl # 
  Przełącz wprowadzenia Zwiń wprowadzenia
Tytuł artykułu Utworzony Autor
Kolacja last minute: Trzy szybkie przepisy z kuchni śródziemnomorskiej

Kolacja last minute: Trzy szybkie przepisy z kuchni śródziemnomorskiej

Nie masz czasu na wielogodzinne gotowanie, a chcesz zaskoczyć ukochaną osobę pyszną kolacją? Nie musisz być mistrzem kuchni, by stworzyć coś wyjątkowego! Kilka prostych składników i odrobina inspiracji z kuchni śródziemnomorskiej wystarczą, by w kilka chwil przywołać ulubione wakacyjne smaki. Brzmi jak plan? Sprawdź trzy szybkie przepisy, które zachwycą smakiem i podbiją serce!

16 Lut 2025 S.Z.
Sprawdź przepis na udane Walentynki od PODRAVKA

Sprawdź przepis na udane Walentynki od PODRAVKA

Zbliżające się Walentynki to doskonała okazja, by zwolnić tempo i zrobić coś miłego – dla siebie i bliskich. Jednym z niezawodnych sposobów, by uprzyjemnić ten dzień jest przygotowanie wyjątkowej kolacji w domu. Często jednak pojawia się zagwozdka, jakie danie warto przyrządzić, by celebrować tę okazję. Z rozwiązaniem przybywa PODRAVKA i dzieli się przepisem na idealną, walentynkową kolację!

15 Lut 2025 S.Z.
Zimowa przerwa z WSP „Społem” - przepis na sałatkę

Zimowa przerwa z WSP „Społem” - przepis na sałatkę

Ferie to najlepszy czas, by wybrać się w góry, doskonalić umiejętności na stoku i odpocząć przy regionalnych specjałach. Jeśli jednak planujesz zostać w domu, nic nie stoi na przeszkodzie, by stworzyć górski klimat we własnej kuchni. Wystarczy sięgnąć po produkty WSP „Społem” i samemu przygotować pyszne przekąski oraz sycące dania.

13 Lut 2025 S.Z.
Przepisy na kulinarną miłość w kuchni ...

Przepisy na kulinarną miłość w kuchni od DYNACOOK

Walentynki to czas, gdy miłość unosi się w powietrzu, a domy wypełniają się dźwiękami ulubionych melodii, romantycznym światłem świec i zapachem pysznych potraw. To również doskonały moment, by wspólnie z ukochaną osobą odkryć magię gotowania. Nowoczesne technologie kuchenne, takie jak płyty gazowe pod szkłem, mogą zamienić każdą chwilę w kuchni w prawdziwą kulinarną przygodę. Jak więc przygotować z ich pomocą krewetki w sosie mango-chili jako danie główne romantycznej kolacji? A może klasyczną sałatkę w stylu greckim?

08 Lut 2025 S.Z.
Moc koloru, moc smaku! Koktajle z Grenadyną Herbapolu – idealne na każdą okazję

Moc koloru, moc smaku! Koktajle z Grenadyną Herbapolu – idealne na każdą okazję

Samodzielne przygotowanie koktajli to nie tylko świetna zabawa, ale też sposób na odkrywanie nowych smaków. Takie napoje świetnie sprawdzą się zarówno na karnawałowych spotkaniach z przyjaciółmi, jak i wtedy, gdy chcemy po prostu cieszyć się chwilą przyjemności. Idealnym składnikiem takich koktajli jest Grenadyna Herbapolu, która zapewnia pyszny, owocowy smak i głęboki, rubinowy kolor. Dzięki niej każdy napój nabierze wyjątkowego charakteru, stając się małym, kulinarnym dziełem sztuki. Możliwości ich przygotowania jest naprawdę mnóstwo, a ogranicza nas tylko wyobraźnia!

08 Lut 2025 S.Z.
Prosty sposób na pyszny i treściwy obiad

Prosty sposób na pyszny i treściwy obiad

Zimą szczególnie cenimy sycące, aromatyczne potrawy, które rozgrzewają i dodają energii. Gorące zupy to doskonały wybór na chłodne dni – otulają ciepłem i pozwalają cieszyć się różnorodnością kulinarnych doznań. Odpowiednio dobrane składniki oraz nieoczywiste połączenia nadają im wyrazistości, czyniąc je nieodłącznym elementem zimowego menu.

06 Lut 2025 S.Z.
3 nieoczywiste przepisy na pyszny obiad z piekarnika

3 nieoczywiste przepisy na pyszny obiad z piekarnika

Czasem nawet najlepsze kotlety schabowe mogą się znudzić, a chciałoby się zjeść coś smacznego. Nie masz pomysłu na nowe danie? Wypróbuj nasze 3 przepisy na dania z piekarnika, które podbiją twoje kubki smakowe. Obiad z mięsem, rybą czy w wersji bezmięsnej? Ty zdecyduj!

05 Lut 2025 S.Z.
Odkryj naleśniki na nowo...

Odkryj naleśniki na nowo z produktami WSP „Społem”

2 lutego obchodzimy Dzień Naleśnika – dania, które od lat gości na stołach na całym świecie i zdobywa uznanie dzięki swojej prostocie oraz wszechstronności. Można je przygotować w wersji słodkiej, z dodatkiem owoców czy dżemu lub wytrawnej, wypełnionej farszem mięsnym bądź warzywnym. To doskonała okazja, aby spróbować nowych połączeń smakowych, wykorzystując produkty WSP „Społem”, które wzbogacą wytrawny wariant tej popularnej potrawy.

29 Sty 2025 S.Z.
Poznaj trzy pomysły na wyjątkowe przekąski - przepisy

Doskonały dodatek do karnawałowych potraw i nie tylko! Poznaj trzy pomysły na wyjątkowe przekąski

Karnawał to czas pełen smaku, zabawy i kulinarnych inspiracji. Warto sięgnąć po produkty, które wzbogacą każde przyjęcie i pozwolą na przygotowanie szybkich, a jednocześnie efektownych przekąsek. Jednym z takich produktów są marynowane cebulki – niewielkie, chrupiące warzywo, które idealnie pasuje zarówno do dań na ciepło, jak i na zimno. Oto trzy pomysły na ich wykorzystanie!

27 Sty 2025 S.Z.
Czas na kiszonki

Czas na kiszonki

Zima to dobry moment by sięgnąć po produkty fermentowane – naturalne źródło witamin i minerałów, które wspierają naszą odporność. Kapusta kiszona, ogórki czy buraki to nie tylko smaczne dodatki, ale także podstawa wielu dań. W ofercie WSP „Społem” znajdziemy majonezy, musztardy i ketchupy, które doskonale współgrają z kiszonymi warzywami, wzbogacając ich smak i umożliwiając przygotowanie kreatywnych potraw.

21 Sty 2025 S.Z.
Z miłości do babci – co ugotować, by uczcić jej święto? - przepisy

Z miłości do babci – co ugotować, by uczcić jej święto?

Dzień Babci – szczęściarzem jest każdy, kto nadal ma go z kim świętować. Tylko co zrobić, by najlepiej uczcić ten dzień? Może tym razem warto postawić na własnoręcznie przygotowane specjały – bo umówmy się, żadna babcia nie powie „nie” dobrze przyrządzonemu jedzeniu. Ale co ugotować, by przypomnieć jej smaki sprzed lat i jednocześnie wyrazić w nich siebie? Spokojnie, mamy kilka pomysłów, które sprawią, że podczas degustacji Twoja babcia uśmiechnie się szerzej niż na widok nowego odcinka ulubionego serialu.

17 Sty 2025 S.Z.
Odkrywaj roślinne smaki z produktami ... - przepisy

Odkrywaj roślinne smaki z produktami WSP „Społem”

Styczeń to czas realizacji noworocznych postanowień, wyznaczania sobie celów i podejmowania wyzwań. Jednym z nich może być przyłączenie się do akcji „Veganuary”, która polega na jedzeniu przez cały miesiąc wyłącznie produktów roślinnych.

13 Sty 2025 S.Z.
Proteinowy chlebek z suszonymi pomidorami - przepis

Proteinowy chlebek z suszonymi pomidorami - przepis

Styczeń to czas nowych początków, kiedy chętnie eksperymentujemy w kuchni, łącząc klasyczne smaki z nieoczywistymi dodatkami. W poszukiwaniu inspiracji, które dodadzą naszym daniom charakteru, warto sięgnąć po Suszone pomidory z pieprzem marynowanym w oleju z ziołami! – produkt, który łączy wyrazistość pieprzu z subtelnym aromatem ziół.

12 Sty 2025 S.Z.
Przekąski idealne na karnawał

Przekąski idealne na karnawał

Czas zimowych przyjęć to wyjątkowy moment pełen tańców, domówek, kolorowych dekoracji i pysznych dań, które przyciągają gości do stołu. Produkty WSP „Społem” doskonale wpisują się w atmosferę tych radosnych spotkań, inspirując do tworzenia kulinarnych dzieł, które zachwycą smakiem i formą.

03 Sty 2025 S.Z.
Karnawałowe przekąski z pstrąga – nie tylko na Sylwestra

Karnawałowe przekąski z pstrąga – nie tylko na Sylwestra

Sposób na udaną, sylwestrową „prywatkę" i organizacja przyjęć w okresie karnawałowym to przede wszystkim ludzie i dobre jedzenie. Warto wziąć pod uwagę preferencje kulinarne gości, by przygotować zróżnicowane przekąski – zarówno mięsne, w wersji wege lub vegan, jak i z rybą w roli głównej. W tej opcji świetnie sprawdzą się sałatki, tatar czy finger foods z pstrągiem – delikatnym, niedominującym dania, za to doskonale je uzupełniającym. Pamiętajmy jednak, by wybierać produkty lokalne, ze sprawdzonego źródła, najlepiej certyfikowane.

27 Gru 2024 S.Z.
Klasyka w nowej odsłonie – z tym dodatkiem unowocześnisz tradycyjne świąteczne dania

Klasyka w nowej odsłonie – z tym dodatkiem unowocześnisz tradycyjne świąteczne dania

Choć obchody Świąt Bożego Narodzenia wiążą się z celebrowaniem wielu rodzinnych tradycji, ich radosny i pogodny duch pozwala na pewne eksperymenty w tej materii. Najciekawsze eksperymenty wychodzą oczywiście w kuchni. Czasami dodanie jednego składnika, zupełnie zmienia charakter dania, które od lat przygotowywane było zgodnie z tradycyjną recepturą, wydobywając z pozostałych składników zupełnie nowe nuty smakowe i aromatyczne. Taką moc ma dojrzewający ser żółty, którego kremowy smak, delikatna słoność oraz wyrazisty zapach z delikatną orzechową nutą, pozwalają przedstawić klasykę w zupełnie nowej odsłonie. Jak konkretnie? O tym poniżej.

18 Gru 2024 S.Z.
Ciasta na świąteczno-sylwestrowy stół

Ciasta na świąteczno-sylwestrowy stół

Ile ciast potrzeba na świąteczno-noworoczny stół, aby domownicy byli zadowoleni? Wszystko zależy od liczby zaproszonych gości, ale jesteśmy pewni, że często wystarczy jedno ciasto, za to z kategorii „wow”, którego smak długo się pamięta. Poznajcie nasze pewniaki, które idealnie sprawdzą się na święta i Sylwestra.

18 Gru 2024 S.Z.
Mniej niż miesiąc do Wigilii – 6 świątecznych inspiracji od szefa kuchni!

Mniej niż miesiąc do Wigilii – 6 świątecznych inspiracji od szefa kuchni!

Czas do świąt nieubłaganie się kurczy, a Ty wciąż szukasz pomysłów na wyjątkowe dania, które oczarują rodzinę i przyjaciół? Zdobyliśmy oryginalne przepisy – stworzone przez szefa kuchni Dwór Korona Karkonoszy – które odmienią Twój świąteczny stół. Zaskocz bliskich nowymi interpretacjami tradycyjnych smaków, które wprowadzą nutę świeżości do klasycznych wigilijnych potraw. Od nietuzinkowego barszczu po wyrafinowane desery – przygotuj się na święta pełne kulinarnych doznań!

11 Gru 2024 S.Z.
Sałatka warzywna inaczej

Sałatka warzywna inaczej

Świąteczne potrawy zyskują wyjątkowy charakter, gdy wprowadzimy do nich odrobinę kreatywności. Klasyczna sałatka ziemniaczana, stały element bożonarodzeniowego menu, w tym roku może zachwycić w nowej odsłonie. Majonez Kielecki oraz Musztarda Kielecka od WSP „Społem” to doskonałe składniki, które umożliwiają przygotowanie oryginalnych wersji tej potrawy. Oto kilka inspiracji, które pozwolą odkryć tradycyjne smaki w zupełnie nowym wydaniu.

10 Gru 2024 S.Z.
Przygotuj się do Bożego Narodzenia...

Przygotuj się do Bożego Narodzenia - VEGETA te produkty ułatwią świąteczne gotowanie.

Wielkimi krokami zbliża się Boże Narodzenie. Radosne świętowanie rozpoczynamy od wigilijnej kolacji, pełnej pysznych dań, których wyczekujemy przez cały rok. W wielu domach tradycją jest przygotowywanie aż 12 potraw wigilijnych, co stanowi nie lada wyzwanie.

01 Gru 2024 S.Z.